Tamplaria din aluminiu este una dintre cele mai populare la ora actuala intrucat aduce cateva avantaje importante in fata optiunilor clasice, PVC-ul si lemnul. In schimb, acesta nu este potrivit in toate situatiile, motiv pentru care se foloseste cu precadere in cazul cladirilor de birouri, deoarece permite constructorilor sa il personalizeze pana la cele mai mici detalii. De asemenea, profilul din aluminiu poate fi cu sau fara bariera termica si, bineinteles, acesta va izola mai bine sau mai putin. Totusi, profilul se alege in functie de climat, dar si de locul unde se doreste folosirea sa.
Diferite avantaje
In primul rand, acesta este foarte rezistent, motiv pentru care rareori poate fi nevoie de apelarea la serviciul de reparatii tamplarie aluminiu, iar atunci cand e necesar, procedurile sunt foarte simple, rapide si nici nu implica costuri ridicate. Cu alte cuvinte, acest tip de tamplarie este rezistent atat in fata loviturilor, dar si al factorilor mai agresivi ai mediului, performante asigurate si de faptul ca materialul este putin elastic. Un alt mare plus este cel adus de raportul rezistenta – greutate, dar si de faptul ca materialul este usor de manevrat, in timp ce intretinerea nu va atrage niciodata batai de cap.
Izolarea termica si fonica sunt mai mult decat multumitoare, rareori apar probleme in urma ciclului de inghet si dezghet, astfel in majoritatea situatiilor, aluminiul este mai mult decat suficient. In schimb, singurul minus poate fi considerat pretul, intrucat este ceva mai ridicat decat in cazul lemnului sau PVC-ului, insa si durata de viata poate sa depaseasca cu usurinta pragul de 50 de ani. Mai mult, acesta este foarte prietenos cu mediul inconjurator si poate fi reciclat de nenumarate ori in tot acest timp, fara a fi nevoie macar sa se apeleze la serviciul de reparatii tamplarie aluminiu, in special daca se respecta instructiunile de intretinere.